Az SAP zöld IT szoftver sorozata új lendületet kapott a napokban, egy új alkalmazás bejelentésével, mely segít a vállalatoknak összegyűjteni és elemezni a vállalati felelősségvállalással kapcsolatos adatokat, illetve megkönnyíti a témával kapcsolatos jelentések elkészítését.

A szoftver a legutóbbi termék az SAP idén elindított, fenntarthatósággal kapcsolatos fejlesztéseinek.

A fenntarthatóság mérése egy bővülő terület, jóval túlhaladva az olyan környezetvédelmi kérdéseken, mint a szén-dioxid kibocsátása vagy az elfogyasztott üzemanyag mennyisége. A vállalatok szigorú kritériumokat szeretnének megfogalmazni a termékek és a munkahely biztonságával kapcsolatban is. Összefoglalva, a lépés több célt szolgál, a kockázatok kezelését és a költségtakarékosságot, valamint a vállalatról kialakult kép javítását.

A piac megérett egy ilyen softverre, mivel a fogyasztók és részvénytulajdonosok nyomást gyakorolnak a vállalatokra annak érdekében, hogy bizonyítsák fenntarthatóságukat. Ugyanakkor a vállalkozások túl sok időt fordítanak az adatok összegyűjtésére, és arra, hogy jelentések elkészítéséhez alkalmas formátumra alakítsák azokat. Az új szoftver enyhíti ezeket a nehézségeket, és lehetőséget ad a vállalatok számára, hogy a fenntarthatósági stratégiájukra koncentrálhassanak.

 


Forrás: Reuters