A CSR Europe - tagjai között 75 multinacionális vállalattal és 27 nemzeti partnerszervezettel - Európa első számú üzleti hálózata a vállalatok társadalmi felelősségvállalása (CSR) területén. A szervezet kiadott egy útmutatót a vállalatok társadalmi felelősségvállalásával kapcsolatban, melyet az európai partnerszervezetek által küldött információk alapján készítettek el.

Az egyes országokról szóló betekintések rövid áttekintést nyújtanak a CSR jelenlegi helyzetéről, valamint az egyes tagállamokban tapasztalható trendekről és prioritásokról. A dokumentum így útmutatóként szolgál azon vállalatok számára, akik szeretnék elindítani a CSR stratégiájukat, de azon magánszemélyek számára is, akik általában szeretnének információt kapni a CSR-ről.

Az útmutató által lefedett témák tartalmazzák a nemzeti CSR politikákat és törvényeket, a CSR fő irányvonalait, az egyes országok fő szervezeti szereplőit, valamint olyan területeken történt legutóbbi előrelépéseket, mint a környezetvédelem, termelési lánc, emberi jogok, esélyegyenlőség, közösségi szerepvállalás, valamint a fenntartható termékek és szolgáltatások.

Az országokról szóló betekintések a CSR Europe és a nemzeti szervezetek közötti együttműködési projekt alapján jöttek létre, mely 24 ország 27 CSR szervezetét foglalja magában.

Az angol nyelvű útmutató az alábbi linken érhető el:

http://www.csreurope.org/data/files/20091012_a_guide_to_csr_in_europe_final.pdf


Forrás: CSR Europe