Az IKEA amerikai részlegének 'Ültess egy fát' programja 1,5 millió dollárra növekedett, ami 1,5 millió fa ültetését jelenti.

Ültess egy fát. Tisztítsd meg a levegőt. Hűtsd a bolygót. Ezek a gondolatok ihlették az IKEA amerikai vásárlóit. 2006 júliusában indult el az Egyesült Államokban az IKEA és az American Forest közös programja, melyben arra kérik a vásárlókat, hogy 1 dollárral támogassák egy fa elültetését. Az IKEA felajánlásával együtt így mára 1,5 millió dollár jött össze, amelyből 1,5 millió fát ültethetnek az országban.

Az adományok egy része a műanyag szatyrok vásárlásából folyt be, miközben 2008-ban kivonták ezeket a zacskókat a forgalomból.

A fák és az erdők elengedhetetlen részét képezik a Föld ökoszisztémájának. A fák olyan zöld gépek, melyek a szennyezés megkötésével megtisztítják levegőnket, miközben a talajt is megkötik. Az American Forest számára felajánlott fákat az egész országban környezet-helyreállító projekteken keresztül ültették el.

„Ez a program nyílt kötelezettségvállalás a klímaváltozás elleni küzdelemben. Tudjuk, hogy életminőségünk függ a környezetünk minőségétől, és az IKEA célja a környezet egészségesen és zölden tartása. Minden egyes fa hozzájárul a változáshoz, így a 1,5 milliós állomány jelentősen segíteni fogja a szén-dioxid-kibocsátást, és megújítja Amerika erdeit," mondta Mike Ward, az IKEA USA elnöke.


Forrás: CSR Wire